Pretvorite dvorište u blagovaonicu

Tko ne voli večeru pod zvijezdama? Izađite van i pretvorite svoje dvorište u blagovanicu na otvorenom.

Koliko god se svi žalili na paklene vrućine, ima nešto posebno šarmantno u toplim ljetnim večerima. Iako se u većini domova možete čitav dan hladiti pod klimom, čim malo padne temperatura sva se dvorišta, balkoni i terase pune ljudima. Svaki komadić prostora na otvorenom, bilo par metara terase ili prostrano dvorište, može biti savršena lokacija za večeru pod zvijezdama.

U nastavku pronađite ideju za vlastitu blagovaonicu na otvorenom koja će najbolje odgovarati Vašem ukusu i mogućnostima prostora.

1. Sjenica

Odličan izbor za sve koji imaju veće dvorište – sjenica.

Ljeti će staklene stijene štititi od vjetrovitih dana ili kiše, a u hladnijim zimskim danima zadržavati će toplinu grijalice i tako Vam omogućiti da u svojim najdražim jelima uživate u prirodi tijekom čitave godine.

IMG_7867

Ako ipak ne želite zidove oko sebe, pa čak niti staklene, zbog ovakve klasična drvena sjenica okružena zelenilom nadat ćete se da ljeto potraje što duže.

pavilion-1031379

 

2. Okruženi zidovima

Imate li “nesreću” pa Vam je jedini prostor na otvorenom ujedino okružen zidovima, ne brinite, ova kombinacija interijer-eksterijer može biti pun pogodak. Pobrinete li se da zidovi budu bijele boje zadržati ćete svjetlost i tako spriječiti osjećaj skučenosti, a uz nekoliko tegli različitog bilja zaboraviti ćete da ste okruženi ciglom. Također, kad je već ovdje, ne zaboravite iskoristiti zid pa na njega objesite uokvirenu sliku ili možda neki veseli natpis.

boss-fight-free-high-quality-stock-images-photos-photography-white-table-chairs-960x640

 

3. Ogradite se

Iako je, živite li u urbanoj sredini, teško zadržati privatnost, uz pravilno šišanje zelenila i nešto višu drvenu ogradu formirat ćete svoj pravi mali kutak.

Wooden furniture with umbrella in backyard patio.

Imate li smisla za cvijeće, Vaš će cvijetnjak osim predivnog ukrasa biti i ograda Vašeg kutka.

table-1489063

 

4. Private lounge

Sam odabir vrtnog namještaja odrediti će stil Vaše blagovaonice na otvorenom. Odlučite li se za netipične stolice-fotelje Vaše će dvorište biti savršeno kako za opušteno ispijanje jutarnje kavice, tako i za obiteljski ručak.

elegant chairs and table in backyard

 

5. Boho chic

Ne želite li potrošiti puno novaca na vrtni namještaj, jednostavne klupe uz šarene jastučiće i vesele stolnjake pretvoriti će Vašu terasu u opuštenu boho oazu savršenu za ljetni party.

5b993580f2d4951656016e2cf86c1af698388a98Foto: Lony

Ne zaboravite na šarene lanterne!

3ded293a77e572265c408ecbf8e68e51d6a7586fFoto: Lony

6. Morski zrak

Imate li zbilja sreće pa Vas umjesto zidova okružuje morski zrak nećete moći puno pogriješiti. Stol, stolice i svježa riba je sve što trebate za morsku feštu.

No ne zaboravite da će Vaš vrtni namještaj blizu mora biti izložen posebnim uvjetima pa izaberite onaj koji će moći podnijeti sol.

seat-1117599

 

Koja ideja Vam se najviše svidjela?

Pišite nam u komentare ili jednostavno pozovite na večeru, rado ćemo se odazvati! 😉


Prodajete svoj dom i u potražnji ste za novim s većom okućnicom? Tu je za vas oglasnik Prvi Kvadrat


*Svrha ovog članka je informativno – zabavna. Prvi Kvadrat d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost ili obvezu u pogledu cjelovitosti  bilo kojeg podatka koji je naveden u članku.