PROLJETNO UREĐENJE BALKONA

S dolaskom toplijeg vremena počinjemo biti aktivniji i više vremena provoditi na svježem zraku.

Proljeće je ionako najbolje vrijeme za započeti s laganim radovima u vrtu i/ili dvorištu. Čak i ako nemate mogućost uređivanja okućnice, preuređenje balkona, terase ili lođe također pripada u proljetne aktivnosti i pripreme za obitavanje na svježem zraku jer tko ne bi htio imati svoju malu balkonsku oazu za opuštanje?

Izvor: Pinterest/ Autor: At Mine

  

I dalje niste sigurni kako započeti s uređenjem balkona, terase ili lođe u prostor kakav želite? Prvi Kvadrat vam donosi nekoliko savjeta koji će vam pomoći u preuređenju balkona u intiman i ugodan prostor.  

Izvor: Pinterest/ Autor: CAMBRIA GRACE FOR THE GLITTER GUIDE

 

PRIPREMA I VIZUALIZACIJA

Za početak trebate znati kako bi htjeli da vam balkon ili lođa izgleda nakon preuređenja. Ako ne možete vizualizirati prostor, upalite računalo i pronađite na internetu nekoliko slika koje vas privlače i koje bi koristili kao ideju vodilju prilikom traženja prikladnog namještaja. Nemojte zaboraviti izmjeriti dužinu i širinu prostora kako ne bi kupili preveliki namještaj.

Izvor: Pinterest/ Autor: Joakim Johansson

NAMJEŠTAJ

Ovisno o kvadraturi i obliku prostora, savjet je da za manje i skučenije balkone i lođe birate lakši i „prozračan“ namještaj. Za veće prostore ste slobodni birati masivniji i teži namještaj koji će bolje upotpuniti prostor. Naprimjer, manji stolići i stolice od aluminija su odličan odabir za manje vanjske površine, a za veće birajte kompletnu garnituru ili namještaj od punog drva.

Izvor: Pinterest/ Autor: THEFRESHEXCHANGE

Izvor: Pinterest/ Autor: Elizabeth Heier

Izvor: Pinterest/ Autor: PARVIN SHARIFI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DETALJI

Biljke, cvijeće, lampe, svijeće, ukrasni lončići, jastučići, dekice, tepih, zavjese, stolnjaci, vaze…. Svega tu ima što bi vam moglo zatrebati u završnom uređivanju prostora. Najbolje bi bilo da detalje uskladite s krajnjim rezultatom koji želite postići prilikom uređenja balkona.

Izvor: Pinterest/ Autor: Alvhem

Koji god stil uređenja odabrali, najvažnija je stavka da vi budete zadovoljni rezultatom i da se osjećate ugodno u prostoru. Za kraj, sjednite u svoju novouređenu oazu i nazdravite omiljenim pićem na perfektno obavljenom poslu.

Izvor: Pinterest/ Autor: JILL FACER FOR THE HOUSE LARS BUILT

Izvor: Pinterest/ Autor: PLANETE DECO

Izvor: Pinterest/ Autor: Digs digs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dok ne realizirate svoj balkon ili lođu iz snova, pogledajte neke prijedloge koje vam donosimo za dobivanje inspiracije.

Izvor: Unsplash/ Autor: Sonnie Hiles

Izvor: Pixabay/ Autor: Michael Gaida

Izvor: Pexels/ Autor: Gotta Be Worth It

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za više informacija o razlikama između balkona, terase i lođe, pročitajte članak OVDJE.

Izvor: Pixabay/ Autor: Peter Kraayvanger

Izvor: Pixabay/ Autor: quinntheislander

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Pixabay/ Autor: falco

Izvor: Pixabay/ Autor: jeglaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


*SVRHA OVOG ČLANKA JE INFORMATIVNO – ZABAVNA. PRVI KVADRAT D.O.O. NE PREUZIMA NIKAKVU ODGOVORNOST ILI OBVEZU U POGLEDU CJELOVITOSTI  BILO KOJEG PODATKA KOJI JE NAVEDEN U ČLANKU.

Komentiraj