PODRŠKA

 

Služba za korisnike

01/4093-363

info@prvikvadrat.hr

Radno vrijeme službe za korisnike je radnim danom od 8:00 do 16:00 sati. Za sve upite izvan radnog vremena molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila.

1. Kako se novi korisnici mogu registrirati na Prvi Kvadrat?

Registracija i otvaranje korisničkog profila na platformi Prvi Kvadrat je moguća putem e-mail adrese, te Facebook ili Google profila.

Odabir Registracija u gornjem desnom uglu stranice, odvesti će vas do registracijskog obrasca. Ako se registrirate putem e-mail adrese, poslati ćemo na vašu e-mail adresu aktivacijski link vašeg korisničkog računa. Klikom na aktivacijski link dovršen je proces registracije i možete početi s oglašavanjem. Zbog postavki Vašeg e-mail računa moguće je da je poruka završila u neželjenoj pošti. Ako i dalje ne možete pronaći e-mail, molimo Vas kontaktirajte našu Službu za korisnike.

 

2. Kako se prijaviti i pristupiti postojećem korisničkom računu?

Prijava i pristup već postojećem korisničkom računu je moguće odabirom Prijava u gornjem desnom uglu stranice ili putem Facebook ili Google profila. 

 

3. Kako izmijeniti korisničke podatke, lozinke ili e-mail adrese?

 • Odaberite Prijava u desnom gornjem uglu naslovne stranice.
 • Nakon prijave, u gornjem desnom kutu odaberite padajući izbornik Moj Prvi Kvadrat.
 • Odaberite opciju Postavke u kojima možete promijeniti sve osobne informacije.

 

4. Kako aktivirati/deaktivirati obavijesti koje primam na e-mail?

 • Prijavite se korisničkim podacima na Prvi Kvadrat.
 • U gornjem desnom kutu odaberite padajući izbornik Moj Prvi Kvadrat te Postavke.
 • Nakon željene izmjene postavki, kliknite Spremi kako biste pohranili izmjene.

 

5. Mogu li deaktivirati račun?

 • Prijavite se korisničkim podacima na Prvi Kvadrat.
 • U gornjem desnom kutu odaberite padajući izbornik Moj Prvi Kvadrat te Postavke.
 • Među ponuđenim opcijama odaberite Deaktivacija profila te kliknite Spremi.

 

6. Pretraga putem tražilice

Tražilica se nalazi na početnoj stranici, kao i u lijevom gornjem kutu stranice koja prikazuje rezultate pretrage. Pomoću tražilice možete pretraživati nekretnine u pojedinom gradu, županiji, ulici, po pojedinom poštanskom broju, kao i po ID broju oglašene nekretnine.  

 

 

7. Pretraga prema kategorijama/filterima, sortiranje

Oglase možete pretraživati prema osnovnim kategorijama Prodaja ili Rent koji se nalaze u gornjem lijevom kutu stranice. Oglasi se nadalje mogu pretraživati pomoću tri osnovna filtera Vrsta nekretnine, Metar² i Cijena, te pomoću šesnaest (16) dodatnih filtera. Tako filtrirane oglase je moguće sortirati po kategorijama Gledanost, Cijena ili Objava.

 

8. Crtanje poligona na mapi

Poligon je funkcija koja omogućuje omeđivanje područja na karti kako biste preciznije odredili lokaciju pretrage, a time i filtrirali oglase.

 • Kako bi uključili Poligon na mapi potrebno je kliknuti na odgovarajuću ikonu u gornjem desnom uglu karte.
 • Zatim na mapi označite određeno područje tako da odaberete rubne točke. Kada se zatvori željeno područje (potrebno je spojiti prvu i zadnju točku) poligon postaje aktivan. Za deaktivaciju poligona kliknite još jednom ikonu poligona.

9. Zašto nisu prikazani svi oglasi?

Radi lakšeg snalaženja, na listi nekretnina i na karti, prikazano je između 20 – 30 oglasa, ovisno o trenutnim postavkama sustava. Uvećavanjem karte ili filtriranjem mijenjaju se oglasi i oznake na karti sukladno Vašim preferencijama.

 

10. Kontaktiranje oglašivača

Oglašivača možete izravno kontaktirati putem forme za kontakt koja se nalazi u desnom stupcu oglasa ili telefonski.

 

11. Kako prijaviti oglas?

Želite li prijaviti nečiji oglas zbog neprimjerenog sadržaja, potrebno je kliknuti Detalji oglasa, te odabrati opciju Prijavite oglas.

 

12. Kako predati oglas?

Nakon što ste se registrirali, u gornjem desnom kutu stranice odaberite opciju Predaj oglas gdje je potrebno ispuniti slijedeće podatke:

 • Info o korisniku

Fizičke osobe – ako ste privatni korisnik potrebno je ispuniti sve tražene informacije pod Osobne informacije. Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna i naša je zakonska obaveza prikupljamo i čuvamo podatke upisane u obvezna polja.

Pravne osobe – ako ste agencija potrebno je ispuniti prvo Osobne informacije, zatim u donjem lijevom kutu odaberite opciju Kreiraj profil za agenciju te i tamo ispuniti sve tražene informacije.

 • Informacije o nekretninama.

Nakon što ispunite Osobne informacije i/ili podatke Kreiraj profil za agenciju kliknite na Idući korak, čime će se otvoriti obrazac u koji upisujete detalje od Vašoj nekretnini. Nakon što popunite  odaberete sva obvezna polja, potrebno je kliknuti na Idući korak koji se nalazi u donjem desnom kutu, te zatim provjeriti jesu li sve informacije ispravne. Odabirite Spremi u donjem desnom kutu. Sljedeći korak je odabir načina plaćanja (kartično, Paypal, općom uplatnicom). Oglasi plaćeni karticama ili Paypal-om bit će aktivni po provedbi, dok će se oglasi plaćeni općom uplatnicom aktivirati kada uplata bude vidljiva na računu Prvog Kvadrata. Obavijest o aktivaciji oglasa zaprimit ćete e-mailom.

 • Na koji vremenski period se odnosi najam?

Najam se odnosi na dugoročni najam, a cijenu upisujete za mjesec dana najma.

 • Kako označiti pin na karti ako mi pokaže netočnu lokaciju?

Pomoću zoom in/out podesite kartu i mišem povucite pin na željenu lokaciju.

 • Kako dodati fotografiju?

Fotografiju možete dodati klikom na okvir u kojem piše Izaberite ili ubacite slike koje želite prikazati, čime će se otvoriti preglednik na Vašem računalu gdje zatim odaberete fotografiju i kliknete „Open“. Drugi način dodavanja fotografija je da kliknete lijevom tipkom miša na fotografiju na Vašem računalu i povučete je u okvir u kojem piše Izaberite ili ubacite slike koje želite prikazati. Obavezno je staviti barem jednu fotografiju. Maksimalna veličina je 5MB. Stranica podržava sve standardne formate fotografija.

 • Kako dodati video?

Video možete dodati tako da kliknete na prazan okvir te zalijepite link videa. Možete priložiti Youtube ili Vimeo video.

 

13. Zaprimanje upita od potencijalnih kupaca

Nakon što Vam potencijalni kupci pošalju upit putem obrasca na Vašem oglasu, obavijest će Vam doći na e-mail koji ste ostavili kao kontakt u “Info o korisniku”.

 

14. Trajanje oglasa

Oglasi traju 365 dana. Na dan isteka oglasa biti ćete obaviješteni e-mailom nakon čega će Vaš oglas biti deaktiviran. Oglas je moguće nanovo aktivirati uplatom. 

 

15. Kako izmijeniti oglas?

Ako želite promijeniti oglas potrebno je u prijaviti se u Vaš profil Prvog Kvadrata, u gornjem desnom uglu stranice kliknuti na opciju Moj Prvi Kvadrat te odabrati Moji oglasi. Nakon što vam se na filmstripu otvore Vaši oglasi kliknite na oznaku u gornjem desnom kutu pojedinog oglasa (oznaka sadrži tri vertikalno postavljene točke), te zatim odaberite jednu od slijedećih opcija:

 • Uredi gdje možete editirati i ispraviti Vaš oglas
 • Obrisati gdje možete trajno obrisati Vaš oglas
 • Prodano gdje možete Vašu nekretninu označiti kao prodanu, čime oglas postaje neaktivan. Ovakav oglas je moguće ponovno aktivirati.

 

16. Kako obnoviti oglas?

Ako želite obnoviti oglas nakon isteka 365 dana, potrebno je u gornjem desnom uglu stranice kliknuti na opciju Moj Prvi Kvadrat te odabrati Moji oglasi. U desnom gornjem uglu slike oglasa vidjet ćete izbornik u obliku tri vertikalne točke , odaberite Plati. Po provedenom plaćanju, Vaš oglas bit će aktiviran za period od 365 dana. Oglasi plaćeni općom uplatnicom bit će aktivirani kada uplata bude vidljiva na računu Prvog Kvadrata. 

 

17. Omiljeni oglasi

Želite li sačuvati oglas dovoljno je kliknuti na zvjezdicu na slici samog oglasa.

 

18. Što je opcija Moj Agent?

Moj Agent je opcija koja Vam omogućuje da postavite konkretne karakteristike tražene nekretnine (područje, vrstu, cijenu, kvadraturu, te šesnaest (16) ostalih setova karakteristika), te će Vas sustav Prvog Kvadrata redovito obavijestiti o novim nekretninama koje udovoljavaju Vašem upitu.

 

19. Kako se koristiti opcijom Moj Agent?

Želite li spremiti filtere u Moj Agent potrebno je u gornjem desnom kutu stranice kliknuti na Moj Prvi Kvadrat te odabrati Moj Agent. Zatim postavite tražene parametre i pritisnite opciju Spremi upit.

 

20. Savjeti za lakše korištenje

Preporučeni preglednici su Google Chrome i Mozilla Firefox, a kako bi uspješno prodali ili iznajmili Vašu nekretninu potrebno je staviti što više fotografija visoke rezolucije.