UREDITE dom poput dizajnera interijera

Većina nas u novu godinu ulazi s elanom, novim željama i ciljevima.

Jedna od takvih želja svakako može biti i promjena životnog prostora, pogotovo ako ste nezadovoljni izgledom i funkcionalnošću svoga doma te vapite za određenim skladom i ugodnošću. Nije vam potreban dizajner interijera ako poznajete svoj stil i imate želju uvesti promjene u svoj dom. Možete i sami promijeniti izgled svojeg interijera ako pratite nekoliko jednostavnih koraka.

Korak 1. Definirajte svoje želje i stil

Zapitajte se kakve vas boje privlače, kakvom stilu težite, kakav vam se namještaj sviđa, kakvi materijali vam najbolje odgovaraju, što želite postići uređenjem, kakav izgled prostora želite ostvariti (npr. rustikalni, tradicionalni, moderan, industrijski itd.). Slobodno pronađite slike interijera koje vam se sviđaju i služite se njima kao vodičem u potrazi odgovarajućeg namještaja i detalja za svoj dom.

Korak 2. Pregled prostora i utvrđivanje mana

Prije nego počnete s estetskim uređenjem interijera, provjerite imate li možda problema s instalacijama, rupe po zidovima, probleme s vlagom i plijesni? Mislite li da je prostor nedovoljno osvijetljen, previše zatvoren, trebate li srušiti određene zidove kako bi otvorili tlocrt? Ove probleme je najbolje odmah u početku riješiti kako bi svoj dom učinili zdravim i sigurnim te kako bi tlocrt prilagodili svojim potrebama.

Korak 3. Kupnja potrebnog namještaja, stilsko kombiniranje i usklađivanje

Nakon što se utvrdili svoj stil i odabrali željene komade namještaja i detalja za svoj dom, potrebno je isto i kupiti. Ovisno o vašem budžetu, možda si nećete moći sve odmah priuštiti, ali preporučujemo da započnete s manjim detaljima koji trenutno mijenjaju izgled vašeg doma na bolje. To su primjerice nove jastučnice i zavjese ili novi tepih. Pripazite na trendove te usklađivanje boja i materijala. Na tržištu se nudi veliki izbor pa sukladno vašoj viziji interijera možete kombinirati boje i materijale koje su glatke i lagane teksture s onima teške i hrapave.

Nije na odmet spomenuti i trendove u dizajnu interijera za 2019. godinu koji bi Vam mogli pomoći da svoj dom uredite po posljednjem kriku mode. U sljedećoj godini očekuju nas funkcionalni i prozračni prostori koji odišu domaćom i toplom atmosferom. U njima je poseban naglasak na zelenim nijansama, pogotovo onoj šumskoj zelenoj i kadulja zelenoj boji.

Ako imate probleme s cjelokupnim prostorom svojeg stana ili kuće i preuređivanje vam je preveliki pothvat, a u isto vrijeme ste željni promjena, tada obavezno pogledajte na portalu PRVI KVADRAT oglase za prodaju i najam stanova i kuća. Promjene su uvijek moguće. ?


*PRVI KVADRAT D.O.O. NE PREUZIMA NIKAKVU ODGOVORNOST ILI OBVEZU U POGLEDU CJELOVITOSTI  BILO KOJEG PODATKA KOJI JE NAVEDEN U ČLANKU.

Komentiraj