5 TRENDOVA U DIZAJNU INTERIJERA 2019.

Početak svake godine donosi pregršt novih inspiracija za uređenje doma.

Trendovi poput nježno ružičastog namještaja i sjajećeg finiša na namještaju, kao i sukulenata su iza nas pa se u 2019. predviđaju novi trendovi koji stavljaju naglasak na prirodnije materijale i intenzivnije boje.

Odmah da se spomene, Pantone je odabrao hit boju za 2019., a ona se zove Živi koralj. S tom crvenkasto ružičastom bojom sigurno nećete pogriješiti ako ju uvrstite u svoj interijer. Savjetujemo vam da ovu lijepu boju uskladite s drugim trendovima u dizajnu interijera koje vam donosimo u nastavku.

1. CVJETNE I GEOMETRIJSKE TAPETE

Ne moraju biti samo tapete, mogu i pločice. Odaberite zid u kupaonici koji želite istaknuti pa na njega postavite geometrijske pločice ili odaberite površinu gdje ćete postaviti tapete s uzorkom cvijeća (ponajbolje spavaće sobe ili dnevni boravak).

2. BOHO STIL

Sviđao vam se ili ne, Boho stil vraća se na velika vrata u naše domove. Taj romantičan, hippy stil možete istaknuti detaljima u svom domu, poput jastučnica, materijala, tepiha i zavjesa.  

 

3. MATIRANI NAMJEŠTAJ

Prošle godine bio je aktualan namještaj s premazom visokog sjaja, ali ove godine nam slijedi mat trend. Kuhinje, stolove, komode, ormariće i ostali namještaj birajte s matiranim završetkom na površinama.

4. BOJE SA STAVOM

Dramatična crvena, intenzivna žuta, prirodna zelena ili ružičasta sa stavom. Izaberite ključan komad namještaja u toj boji i smjestite ga u željeni prostor.

 

5. PRIRODNI MATERIJALI

Kamen, drvo, granit, bakar. Što god izabrali od aktualnog, prilagodite prostoru i odaberite detalje koje će dati toplinu domu. Kamen može u prostoru djelovati hladno, a bakar previše svjetlucavo, zato pronađite mjeru i tu njihovu ”hladnoću” ublažite toplim bojama i materijalima.

Prilikom uvođenja novih promjena u svoj dom, imajte osjećaj za mjeru, ravnotežu i cilj koji želite postići u prostoru. Ako ste u potrazi za domom iz snova koji bi uredili po vlastitom guštu, pogledajte oglase nekretnina na PRVOM KVADRATU gdje ćete sigurno pronaći ono što tražite.


*PRVI KVADRAT D.O.O. NE PREUZIMA NIKAKVU ODGOVORNOST ILI OBVEZU U POGLEDU CJELOVITOSTI  BILO KOJEG PODATKA KOJI JE NAVEDEN U ČLANKU.

Komentiraj